"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

21.11.13

Usrah Gabungan WAPI


Usrah Gabungan WADAH-ABIM-PKPIM-IKATAN Pahang sekali lagi diadakan bagi menghimpunkan semua aktivis dakwah supaya dapat disatukan pemikiran dan gerak kerja. Usrah Gabungan kali ini telah diadakan pada 21 November 2013 bertempat di Baitul Husna Bukit Sekilau.


Usrah Gabungan dipimpin oleh Ustaz Osman Din (Penolong Setiausaha WADAH Pahang) yang membincangkan ayat ke 5 dan 6 daripada Surah At-Taubah. Usrah Gabungan kali ini juga berkongsi cerita dan rasa mengenai kembalinya ke Rahmatullah Allahyarham Ahmad Ammar Abdul Rahman kerana kemalangan jalan raya di Turki.


0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More