"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

23.11.13

HELWA Ziarah Wad Pos Natal


HELWA ABIM Pahang meneruskan usaha mendekati wanita Muslimah dalam menyebarkan dakwah Islamiyah. Kali ini HELWA ABIM Pahang menziarahi ibu-ibu yang baru sahaja selamat melahirkan anak di Wad Pos Natal HTAA Kuantan. Program diadakan pada 22 November 2013.


Rombongan HELWA ABIM Pahang mengambil kesempatan untuk beramah mesra dengan ibu-ibu selain mengedarkan cenderahati tanda ingatan berpanjangan. HELWA turut menyampaikan maklumat-maklumat berguna khususnya perkara ibadah di kalangan ibu-ibu bersalin.


0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More