"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

16.11.13

Bengkel Profesionalisme Pendidik ABIM PahangABIM Pahang menerusi Lembaga Pengelola TASKI-TAHFIZ-TASKA telah berjaya mengadakan Bengkel Profesionalisme Pendidik ABIM Pahang pada 16 November 2013 yang lalu. Bengkel sehari ini diadakan di Bilik Wawasan 2, Sekretariat MBNP Wisma Belia.


Seramai 30 orang pendidik ABIM Pahang telah hadir dalam program ini. Di antara pengisian yang disediakan ialah ceramah 'Pengajaran Yang Berkesan', ceramah 'Tujuan Hidup Pendidik ABIM' dan ceramah 'Menjadi Pendidik Hebat'. Turut diadakan aktiviti LDK dan pembentangan.


Program kali ini telah ditutup secara rasmi oleh Sdr. Faisal Aziz (Setiausaha Agung ABIM).

0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More