"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

4.11.13

Diskusi Mengenai Universal Periodic Review


Bagi memahami dengan lebih mendalam mengenai Universal Periodic Review (UPR) yang dikendalikan oleh PBB di Geneva, ABIM Pahang telah mengadakan diskusi bersama Sdr. Jufitri Joha (Naib Presiden ABIM). Diskusi yang diadakan pada 4 November 2013 itu bertempat di Bilik Wawasan 1, Sekretariat MBNP, Wisma Belia Indera Mahkota.

Dalam diskusi tersebut, Sdr. Jufitri menjelaskan latar belakang UPR, tuntutan dan lobi yang dibuat oleh NGO Hak Asasi Manusia, usaha yang dilakukan oleh MUSLIMUPRO serta agenda  bertindak yang perlu dilaksanakan oleh ABIM di semua peringkat.

0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More