"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

26.10.13

Biro Kesihatan ABIM Anjur Seminar Medical Dae'i


26 Oktober 2013, Presiden ABIM Sdr. Cikgu Amidi Abdul Manan telah memberikan ucap utama dalam program 'Seminar Sehari Medical Dae'i' anjuran Biro Kesihatan ABIM, Hospital Pakar Al-Islam & MRA di Kuliyyah Perubatan, UIAM, Kuantan. 

Sepanjang ucapan tersebut beliau menekankan peri pentingnya membangunkan dan membina da'ie dalam bidang kesihatan. "Medical dai'e pembina kesejahteraan, mengangkat Karamah Insaniah," jelas beliau.

Antara barisan Panel Seminar Sehari Medical Dae'i anjuran Biro Kesihatan ABIM & MRA, ialah Dr Safwan Mohamad, Dr Mohd Daud Sulaiman, Dr Shahrizal Azwan Bin Samsudin, Dr Ishak Mas'ud, Prof Dato' Dr Md Tahir Md Azhar, Dato' Dr Abdul Razak Kechik.

0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More