"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

8.7.13

Kempen Seorang Sekampit Beras 2013


ABIM Pahang sekali lagi menganjurkan program Kempen Seorang Sekampit Beras sempena bulan Ramadan yang mulia ini. ABIM Pahang menyeru semua dermawan yang mahu bersedekah di bulan Ramadan ini untuk sama-sama menyumbang kepada program ini. 

Beras-beras kampit dan barang keperluan dapur akan diagih-agihkan kepada mereka yang memerlukan bagi menceriakan mereka di bulan Ramadan ini. 

Tahun ini, ABIM Pahang bekerjasama dengan Kelab Pemilik Kereta Proton Saga BLM (PROSBOC) dan Persatuan Kelab-Kelab Kereta Pahang (PKKP). 

Semua sumbangan boleh disalurkan ke akaun Bank Islam - ABIM Negeri Pahang 06019010007678. Sila emelkan maklumat sumbangan anda kepada abimpahang@gmail.com atau cikdd@yahoo.com atau terus menghubungi 013-4897703 (Mahadi), 019-9852840 (Mughis) dan 017-3808213 (Yong Bazilah)

0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More