"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

2.11.12

NGO Islam Pahang Bantah Kenyataan Presiden MCA2 Nov 2012
KUANTAN - Kira-kira 150 individu dan gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam Pahang berkumpul di Bangunan MCA Kuantan untuk menyerahkan memorandum bagi membantah kenyataan Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek baru-baru ini yang dianggap menghina hukum hudud.

Ketua Polis Daerah Kuantan ACP Mohd Jasmani Yusof berkata beberapa wakil pertubuhan terbabit telah memaklumkan kepada pihak polis sebelum itu untuk berkumpul menyerahkan memorandum berkenaan.

"Kami benarkan asalkan tidak melanggar syarat-syarat yang ditetapkan," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata perhimpunan itu bersurai sebaik wakil mereka menyerahkan memorandum bantahan itu kepada wakil MCA pada pukul 2.15 petang.

Sementara itu, Setiausaha Perhubungan Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) Pahang, Mahadi Deraman memaklumkan tindakan itu dibuat bagi membantah kenyataan Presiden MCA itu baru-baru ini yang mendakwa 1.2 juta rakyat Malaysia akan hilang pekerjaan jika hukum hudud dilaksanakan.

Justeru, mereka mendesak Dr Chua supaya menarik balik kenyataan itu dengan memohon maaf secara terbuka kepada seluruh umat Islam, katanya dalam kenyataan di sini. - Bernama

0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More