"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

14.11.11

Majlis Konvokesyen TASKI Dan Ihtifal TAHFIZ 2011


Bertempat di Dewan Perpustakaan Negeri Pahang, ABIM Pahang telah menganjurkan Majlis Konvokesyen TASKI dan Khatam Al-Quran TAHFIZ untuk tahun 2011. Majlis yang diadakan pada 13 November 2011 lalu menjadi pelengkap kepada sesi pembelajaran tahun 2011 ini. Anak-anak didik TASKI yang telah mengikuti pengajian telah menerima Sijil Graduasi yang dikeluarkan oleh Yayasan Takmir Pendidikan ABIM. Manakala, anak-anak didik TAHFIZ pula telah diraikan kerana kejayaan dalam Majlis Khatam Al-Quran.

Majlis telah disempurnakan oleh Sdr. Mahadi Deraman yang merupakan Setiausaha ABIM Pahang. Turut hadir Sdr. Abdul Aziz Abdul Rahman (Penolong Setiausaha).

0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More