"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

25.9.11

Persidangan Selari Menetapkan Agenda Gerakan


Persidangan Selari pertama untuk sesi 2011/2013 ABIM Pusat yang telah diadakan pada 24/9/2011 (Sabtu) yang lalu dilihat sangat penting untuk menetapkan hala tuju gerakan ABIM di persada dakwah. Kehadiran pemimpin-pemimpin ABIM dari seluruh negeri juga melambang komitmen petugas-petugas dakwah ini untuk terus menunaikan amanah dakwah dan kepimpinan yang digalas bersama.


Persidangan yang dimulakan dengan ucap utama Presiden ABIM, Sdr. Amidi Abdul Manan telah diadakan di Dewan Pusat Pembangunan Belia Islam di Taman Cemerlang, Gombak. Pembentangan kedua dilakukan oleh Sdr. Mohd Raimi Ab. Rahim selaku Setiausaha Agung diikuti pembentangan mengenai jawatankuasa isu-isu khas yang dilakukan oleh Sdr. Fadhlina Siddiq selaku Naib Presiden (HELWA).


Dalam pembentangannya, Sdr. Amidi telah menyatakan fokus yang akan diberikan oleh ABIM Pusat untuk sesi ini adalah pendidikan, isu-isu dan pembangunan sosial, pembangunan belia dan hal ehwal antarabangsa. Menurutnya lagi, fokus, teras dan agenda ini akan diperhalusi lagi dalam sesi seterusnya untuk mendapatkan maklm balas daripada pemimpin-pemimpin ABIM Negeri seterusnya memutuskan agenda bertindak untuk melaksanakannya.

0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More