"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

15.8.11

Jemputan Iftar Infaq Anak Yatim


ABIM Pahang menjemput sesiapa sahaja yang berminat untuk menyertai program Iftar Infaq Anak-Anak Yatim Baitul Husna Bukit Sekilau (BHBS) sempena bulan Ramadan ini. BHBS merupakan rumah kebajikan anak-anak yatim perempuan yang dikelolakan oleh ABIM Pahang.

Program Iftar Infaq ini dianjurkan bertujuan untuk memberi ruang kepada sesiapa sahaja menunaikan amalan sedekah/infaq semasa bulan Ramadan ini selain untuk mengisi tabung rumah anak yatim tersebut.

Program akan diadakan pada 21 Julai 2011 (Ahad) di BHBS bermula jam 6.30 petang. Bayaran dikenakan RM10 sahaja untuk setiap perserta. Maklumat lanjut boleh diajukan Sdr. Mughis 019-9852840.

0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More