"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

16.5.11

ABIM Pahang Turut Menjayakan Hari Belia Negeri Pahang 2011


Kuantan, 15 Mei 2011 - Sempena Sambutan Hari Belia Negara 2011 Peringkat Negeri Pahang, ABIM Pahang turut tidak ketinggalan untuk menjayakannya. Program sambutan yang diadakan di Padang MPK 2 Kuantan ini telah menyajikan pelbagai acara yang bermanafaat untuk belia-belia negeri Pahang. Dengan tema sambutan 'Belia Pemankin Transformasi' sambutan kali ini telah dijayakan oleh semua pertubuhan belia di negeri Pahang.


ABIM Pahang turut menghadiri majlis sambutan ini. Salah seorang ahli ABIM Pahang, Sdr. Mughis telah bersama-sama dalam pasukan pembaca ikrar belia. Selain itu, ABIM Pahang turut menerima bantuan pentadbiran berjumlah RM2000 daripada Jabatan Belia dan Sukan Pahang.

0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More