"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

27.12.10

Retreat Transformasi Belia Pahang

KUANTAN, 26 Disember 2010 : Sebagai salah satu badang belia yang bergabung dengan Majlis Belia Negeri (MBN) Pahang, ABIM Pahang telah turut serta menyertai Retreat Transformasi Belia Pahang. Program ini berlangsung selama 2 hari dan telah diadakan di Hotel Mega View Kuantan.


Program ini diadakan bertujuan untuk membentuk blueprint MBN Pahang untuk tempoh 3 tahun ke hadapan. Dalam masa yang sama menetapkan perancangan jangka pendek program-program yang akan dianjurkan pada tahun 2011 akan datang.


ABIM Pahang diwakili oleh Sdr. Muhammad Hisyamudin (YDP) dan Sdr. Ahmad Damanhuri (Penolong Setiausaha merangkap YDP ABIM Kawasan Kuantan) dalam program retreat ini.


0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More