"Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salam (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada ALlah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka : orang-orang yang fasik"
(Surah Ali-Imran, 3:10)

:: Ahlan wa Sahlan :: Selamat Datang :: Welcome :: ke Laman Blog ABIM Pahang ::.......

14.2.09

Ceramah Tabung Palestine GPM

dipetik dari laman web WADAH www.wadah.org.my

KUANTAN, 13 Februari 2009 –- WADAH Pahang, ABIM Pahang & Global Peace Mission (GPM) Malaysia dengan kerjasama JK Masjid Sg Karang Darat telah menganjurkan Kuliah Maghrib tentang pergolakan di Gaza pada hari Jumaat 13 Februari 2009 bertempat di Masjid Sg Karang Darat, Kuantan.

Ceramah bertajuk Pembinaan Generasi Salahudin: Merampas Kembali al Quds telah disampaikan oleh Naib Presiden WADAH, Tuan Haji Ahmad Azam yang juga merupakan Pengerusi GPM. Lebih dari RM5,000 telah berjaya dikutip untuk Tabung Kemanusiaan Palestine GPM.


0 ulasan:

Post a Comment

Kongsikan Bahan

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More